Jest absolwentką Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, gdzie uzyskała tytuł magistra na kierunku Dietetyka. Od 2015 roku prowadzi konsultacje indywidualne oraz grupowe prelekcje o tematyce zdrowego odżywiania, dietoprofilaktyki oraz dietoterapii chorób przewlekłych.
Pani Patrizii bliskie jest hasło Hipokratesa: „Niech żywność będzie Twoim lekarstwem, a lekarstwo Twoją żywnością”. Wierzy w potęgę jaką kryje w sobie żywność zarówno w prewencji, jak i dietoterapii chorób. W swojej pracy stawia przede wszystkim na indywidualne podejście i odpowiednio dostosowaną edukację żywieniową.
Co roku uczestniczy w szkoleniach i konferencjach medycznych by prowadzić swoich pacjentów zgodnie z najnowszą wiedzą medyczną opartą o EBM (evidence-based medicine). Posiada certyfikaty z zakresu m.in.: wpływu diety na płodność i zaburzenia hormonalne, karmienia piersią, żywienia dzieci, kobiet podczas laktacji, metoda BLW, zastosowania dietetyki w terapii onkologicznej, edukatora cukrzycy, dietocoachingu, dietoterapii w insulinooporności, PCOS oraz leczenia żywieniowego osób niedożywionych, dietoterapii w IBS oraz w prowadzeniu pacjentow po operacjach bariatrycznych. Jest wpisana na listę specjalistów SOIT polecanych insulinoopornym oraz chorym na celiakię.
Prywatnie jestem miłośniczką rowerowych i trekkingowych wypraw górskich i diety śródziemnomorskiej.
Świadectwa i certyfikaty
Umów się na wizytę